Springwedstrijd 21 april 2018

Op zaterdag 21 april organiseert HC de Schalm een selectiewedstrijd voor de Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland Trofee paarden 2018. De hoogstgeplaatste 3 deelnemers per selectiewedstrijd, per rubriek,

Lees verder...

Team zilver op het EK in Millstreet

Van 19 tot en met 23 juli 2017 vond in Millstreet (Ierland) het Europees Kampioenschap eventing voor Junioren en Youngriders plaats. Twee combinaties van HC de Schalm waren geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen in het team van de Young Riders. Janneke met Campbell en Aliene met Bomba. Voor beide is dit het laatste jaar bij de Youngriders.

Na een lange en vermoeiende reis, met twee keer een oversteek per boot, arriveerden ze maandag middag in Green Glens Arena, een werkelijk prachtig paarden sport complex in Millstreet. Daar werden de dinsdag, woensdag en donderdag gebruikt om de paarden te laten wennen.

Na de zeer gezellige openingsceremonie op woensdag, was voor beide combinaties de vrijdag de dressuurdag. Aliene met Bomba waren als eerst aan de beurt en zetten een prachtige proef neer met een score van 41.4. Janneke, met Campbell deed daar later niet veel voor onder met een score van 42,5. Beide scores waren goed genoeg voor een plaatsje in de top 10.

Zaterdag was de cross dag. In het glooiende terrein stond een zeer uitdagende cross, met 22 hindernissen, met moeilijke lijntjes of imponerende bouwwerken. Dat het niet simpel was blijkt wel uit het feit dat 17, van de 60, combinaties de finish niet hebben gehaald. Aliene ging als eerste van start en reed een prachtige rit en 1 seconde binnen de tijd. Janneke was daarna aan de beurt. Omdat de cross meerdere malen werd stil gelegd startte ze wel 50 minuten later dan gepland. Ze liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en ging super door het terrein en kwam foutloos binnen in precies de optimale tijd.

Zondag het afsluitende springen met voor afgaande de keuring, waar Campbelle schrok en op Janneke haar voet sprong. Janneke raakte zodanig geblesseerd dat er getwijfeld werd of ze wel van start mocht gaan. Uiteindelijk gaf de toernooi arts de goedkeuring.

Beide combinaties noteerden 1 balkje bij het springen. Hierdoor eindigde Aliene op een 5e plaats en Janneke op een 7e . Twee combinaties van HC de Schalm in de top 10 bij een EK!!!

Samen met hun teamgenoten, Janou Bleekman en Claire van Riel, zorgde deze scores voor een historische zilveren team medaille voor Nederland, iets wat nog nooit eerder door een Nederlands paarden Eventing Team op een EK is gepresteerd.

janneke en aliene halen zilver op het ek in millstreet

Veterinair paardencentrum Kootwijkerbroek Daaleman zadels B.T.T.S. Horsetrucks Eventing Equipment