Hippisch centrum De Schalm
Het paardensport bedrijf met oog voor de eventing!

 


Gert en Ria Boonzaaijer zijn de eigenaren van HC de Schalm. Deze locatie is vroeger in gebruik geweest als privéstal voor dravers en is door Gert en Ria omgebouwd tot een volwaardig hippisch centrum voor sportpaarden met als specialisatie de eventing sport. 

Gert is al vele jaren actief in de spring- en eventingsport. Hij nam meerdere keren deel aan het EK eventing voor landelijke ruiters en in 2003 werd hij Nederlands Eventing Kampioen in Boekelo.  Hoewel hij nog regelmatig deelneemt aan nationale en internationale wedstrijden ligt de nadruk nu meer op het trainen  en begeleiden van jonge talenten. Vele door hem opgeleide combinaties komen uit op internationaal niveau. Daarnaast heeft Gert recentelijk Eventing Equipment opgericht. Dit is een bedrijf wat eventing hindernissen maakt en eventing terreinen aanlegt. Door zijn timmermans achtergrond kan hij zeer specifiek werk leveren. Zie hiervoor de site: www.eventingequipment.nl
De dressuur is de basis van het paardrijden. Op HC de Schalm wordt dit onderdeel door Ria verzorgt. Ria heeft zelf paarden op vele niveaus gereden. Daarnaast behoren het trainen van paarden en het dressuurmatig onderhouden van de wedstrijdpaarden tot voornaamste activiteiten. Daarnaast doet ze ook de boekhouding voor beide bedrijven en die van de Renswoude Horse Trails. 

Kortom een actief en veelzijdig echtpaar, die er alles aan doen om hun ervaring en kennis te delen met anderen.Henrieke is de oudste dochter van Gert en Ria. 

De omgang met paarden is haar met de paplepel ingegoten. Al op jonge leeftijd kwam ze uit op internationale wedstrijden bij de ponies. Naast het winnen van prijzen in de dressuur en het springen is zij  meerdere keren Nederlands kampioen geweest in de eventing, bij zowel de junioren als de young riders. Nu is ze werkzaam als dierenarts assistente bij De Klomp dierenartsen en geeft ze daarnaast nog veel lessen. 

Henrieke is in bezit van een Orun-diploma en geeft dressuur-, spring- en crosslessen op HC de Schalm. Neem contact op met Henrieke voor les via henrieke@hcdeschalm.nl
Janneke, stalruiter van HC de Schalm, is de jongste dochter van Gert en Ria. Janneke heeft haar Orun-diploma gehaald en geeft dressuur-, spring- en eventinglessen op HC de Schalm.

Janneke rijdt meerdere paarden in de spring- en eventingsport. Haar meest aansprekende resultaten zijn: Nederlands kampioen eventing bij de junioren(2013). Nederlands kampioen eventing bij de Young Riders (2016), 1e plaats CIC** Bad-Harzburg (2016), EK Young Riders Millstreet (IRL) 7e individueel en zilver met team NL (2018), 1e plaats CCI** Barroca d'Alva (2018), 3de plaats CIC*** Renswoude (2018), 3de en 6de plaats CIC*** Strzegom (2018)

Daarnaast is zij dagelijks bezig met het trainen van eigen paarden en paarden die in training staan. Regelmatig start Janneke op wedstrijden en eigenpaarden en trainingspaarden. Vanaf 2017 zit Janneke in het KNHS talententeam. Janneke is erg blij met deze ondersteuning en hoop zo veder te komen in de top van de eventingsport.

Wilt u les van Janneke of uw paard door haar laten trainen? Email janneke@hcdeschalm.nl