Hippisch centrum De Schalm
Het paardensport bedrijf met oog voor de eventing!

NIEUWS

Eventing clinic's van Janneke Boonzaaijer.

Er gaan weer eventing clinic's van start in onze buitenpiste onder leiding van Janneke Boonzaaijer.
Je kunt deze individueel inschrijven, dus je hoeft ze niet allemaal te volgen. Mag natuurlijk wel!
Opgeven doe je door een mailtje te sturen naar eventingclinicjanneke@hotmail.com met vermelding van je naam, klasse , telefoonnummer en of je met een paard of pony komt. Voor verdere informatie zie flyer.
Stem op jouw KNHS talent van het jaar.

Het is vanaf nu mogelijk om te stemmen op het KNHS talent van 2019.
We zouden het super leuk vinden als jullie Janneke hierin steunen, dus stem op haar!!

Stemmen kun je op de KNHS site, zie link hier onder.

https://www.knhs.nl/nieuws/2019/stem-nu-op-jouw-knhs-talent-van-het-jaar-2019/

Geslaagd eventing weekend tijdens SGW Renswoude

Afgelopen weekend stond SGW Renswoude weer op de planning! We hadden ongeveer 350 starts in de officiele cross, verdeeld over de klasse B t/m M en nog een 75 in de BB die aansluitend op zondag middag werd verreden. Een lekker vol progamma dus en daarom was er al een deel van de dressuur op vrijdag avond al aan de beurt. Zaterdag was het een heerlijke dag met top cross weer! Er werd gestreden in de klasse L en M. Er stond een mooie uitdagende cross met alles er op en er aan. Zondag was het de beurt aan de klasse B. Er waren maar liefst 150 deelnemers in deze rubriek en er was mooie sport. Rond de klok van 2 was de B klaar en was het tijd voor de oefencross. Nog ongeveer 75 combinaties hebben kunnen oefen over het B parcours. Er was een super sfeer deze dagen en wij hebben erg genoten! 

Wij als HC de Schalm willen onze vrijwilligers extra bedanken!! Zonder hun geen wedstrijd. Wij zijn trots op deze mensen en zijn hun erg dankbaar dat wij altijd op hun kunnen rekenen. 

Uitslagen kan je vinden op: www.sgwlive.nl

Fotograven van dit weekend zijn:
ODD Fotografie - www.oddfotografie.nl/2/gallery.aspx
Eventingphoto  - www.eventingphoto.com
Aeranijkampfotografie - www.oypo.nl/anijkampfotografie
ESVEO Fotografie - www.esveofotografie.nl


SGW Renswoude

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli organiseren wij SGW Renswoude voor de klasse B, L & M paarden. Tevens is er op zondag 7 juli aansluitend aan de klasse B een oefencross voor paarden en pony's. Het is mogelijk om dan het parcours van de B paarden te rijden maar daarnaast zullen er ook andere kleine hindernissen bij staan. De oefencross mag altijd geheel uitgereden worden en meerdere rondjes zijn mogelijk. 

Opgeven voor de oefencross kun je doen door een mail te sturen naar hcdeschalm@hotmail.com 
Opgeven SGW Renswoude zie https://www.mijnknhs.nl/  

Renswoude Horse Trials 2019!

Het ligt al weer achter ons de 10e editie van de Renswoude Horse Trials en het was weer een groot succes. Met meer dan 200 deelnemers uit veel verschillende landen. Van Bixie tot Veteranen, van jonge eventing paarden tot ervaren internationale deelnemers, alles kwam aan bod. 


We begonnen op woensdag met de 5 en 6 jarige eventingpaarden, waarvan het voor de 5 jarige het KWPN kampioenschap 5 jarige eventingpaarden was. Deze werd gewonnen door Renske Kroeze met Jolig W een Quidaro x Mermus R x Pricles xx (foto). Bij de 6 jarige ging de overwinning naar Ilonka Kluytmans met Queen Canna, een Modesto x Sydney x Ahorn. 
Op de donderdag en de vrijdag werd de dressuur van de CCI **, CCI *** en CCI **** verreden en aansluitend was er op vrijdag het springen van de kort CCI*** en CCI****.  De zaterdag was de crossdag voor alle klasses en als showprogamma mochten de allerkleinste optreden in een bixie clinic onderleiding van Hetty Roosendaal. Op zondag was het afsluitende springen van de internationale wedstrijd en werden tevens de Kampioenen bekend gemaakt van NK Junioren en Youngriders. Dit was bij de Junioren Elise Otto met Coffee IJs en bij de Youngriders Mylene Spaak met King Canna.

De veteranen begonnen op zondagmorgen met een springparcours en in de middag stond voor hen de cross op het progamma. Er gingen 50 combinaties van start die de cross verreden over het mooie aangekleede hoofdterrein van HC de Schalm. NK Kampioen van de veteranen is Rob Knoops met Etano Z.

Al met al een geslaagde 10e editie van de Renswoude Horse Trials en we zijn al weer bezig met de voorbereidingen van onze nationale SGW westrijd voor de klasse B,L,M paarden van zaterdag 6 en zondag 7 juli met op zondag 7 juli ook nog een oefencross, paarden en pony's. Tussendoor organiseren wij ook nog een springwedstrijd voor de klasse BB t/m ZZ paarden op  zaterdag 22 juni.

https://www.renswoudehorsetrials.nl/nl/home

Photo's by: www.eventingphoto.com


Wedstrijdverslag CCI4*S Sopot van Janneke (25/28-4-19)

Afgelopen weekend heeft Janneke met ACSI Campbelle WS en ACSI Champ de Tailleur deelgenomen aan een CCI4*S wedstrijd in het Poolse Sopot! 

Na een lange reis van 15 uur waren ze goed aangekomen. Op vrijdag stond de dressuur op de planning. Janneke reed ACSI Champ de tailleur als eerste en het was een mooie proef alleen in de galopswissel moest hij mesten en reageerde hij niet meer op haar been! Erg zonde want ze kreeg nu 2 keer een 1 en een 2 en ja dat kost punten. Wel waren ze zeer teverden met hoe de rest van de proef liep! Score van 33,3 strafpunten (20ste). Met ACSI Campbelle WS was Janneke heel tevreden. Ze liep heel fijn en had een score van 30,3 strafpunten (6e). 

Dag erna mochten ze crossen en dat liep echt super, beide paarden liepen simpel foutloos. Wel hadden ze allebei tijdfouten. Zondagochtend liepen ACSI Campbelle en ACSI Champ de Tailleur goed door de keuring. Zondagmiddag was het tijd voor het afsluitende springen. ACSI Champ sprong minder dan we gewend zijn van hem, 2 balken en een stop op de laatste sprong. ''Een hele domme ruiterfout'' aldus Janneke. Ik had meer moeten zitten, liet het gewoon gebeuren. Stom!! ACSI Campbelle sprong wel super goed liep alleen een aantal strafpunten op doordat ze een inschattingsfout maakte. Voor Janneke was deze dag wel teleurstellend en baalde ze enorm dat ze het niet beter afgemaakt had! ACSI Campbelle Ws was op een 15 plaats geëindigd en ACSI Champ de tailleur 27ste plaats.

Vanmorgen rond 08.30 waren ze weer veilig thuis. Al met al is ze toch tevreden en hebben ze weer een hoop geleerd! Paarden lopen weer lekker in de wei en mogen weer even bijkomen. 

De cross cursus 2019 is helemaal vol!

Graag vooraf het bedrag van €185,- overmaken naar NL73SNSB0936785268. 

*LET OP* De eerste lessen (week 15) zullen een half uur eerder beginnen i.v.m. het nog te vroeg donker worden. Vanaf week 17 de tijden zoals vermeld op de indeling. 

  

Bixie-clinic eventing

Op 1 juni a.s. organiseren we tijdens de internationale eventing wedstrijd (Renswoude Horse Trials) op de Schalm in Renswoude voor Bixie ruiters een clinic Eventing. Op deze manier kan je op een leuke manier kennis maken met de Eventing. We hebben plaats voor 20 ruiters, verdeeld in 4 groepjes van 5 kinderen. Ieder groepje krijgt een half uur les.We starten om 10.00 uur met de eerste groep.Ben je tussen de 6 en 13 jaar dan kan je samen met je pony deelnemen aan de clinic Eventing. Het is wel een voorwaarde dat je de gangen stap, draf en galop een beetje beheerst en dat je ook wel eens een sprongetje hebt gemaakt. Ouders mogen eventueel mee de ring in, om te begeleiden.Tijdens de clinic leer je onder begeleiding van Hetty Roozendaal wat Eventing inhoudt en hoe je je op een Eventingwedstrijd kan voorbereiden. Als je Eventing gaat rijden is het allerbelangrijkst dat je controle hebt over je pony. Dit gaan we oefenen. Daarnaast is het belangrijk dat je pony leert om over verschillende hindernissen heen te springen en ook leert om door water heen te gaan! Dit is een kwestie van veel oefenen en veel doen. Als alle groepjes geweest zijn is er tijd om te lunchen en kan je natuurlijk de internationale wedstrijd bekijken. Na de lunch hebben we nog een spel/wedstrijdelement waar iedereen aan mee doet. Eén team wordt de winnaar!!!!

Voldoende uitdaging? Vind je het leuk?
Kosten € 15,-  
Meld je dan aan via onderstaand e-mail adres : Bixieclinic@Renswoudehorsetrials.nl
Bellen kan ook: 06-46006146
V
ol=vol
Deelname is op eigen risico.
Voorlopige indeling crosscursus 2019

De indeling van de crosscursus 2019 is al goed gevuld! Er zijn alleen nog een paar plekken in de eerste les op maandagavond. Dit is een pony les op B niveau. Wil je je hier voor opgeven stuur dan een mailtje naar hcdeschalm@hotmail.com

*LET OP* De eerste lessen (week 15) zullen een half uur eerder beginnen i.v.m. het nog te vroeg donker worden. Vanaf week 17 de tijden zoals vermeld op de indeling.