Hippisch centrum De Schalm
Het paardensport bedrijf met oog voor de eventing!

NIEUWS
Dutch Young Eventing Horse Trials 2021 

Na groot succes van vorig jaar gaan we weer de Dutch Young Eventing Horse Trials organiseren. 

Dit is een jonge paarden competitie voor eventing paarden van 4 of 5 jaar. Alle aspecten komen aan bod, zo moet je dressuurproefje, springparcours en cross rijden.  De competitie bestaat uit 4 wedstrijden waarvan de laatste de finale is. Om voor het kampioenschap mee te doen moet je 3 van de 4 wedstrijden mee doen en ook de finale is verplicht. 17 april is de eerste, 2 juni (tijdens de Renswoude Horse Trials) is de 2de, 21 augustus de 3e en de finale is op 4 sept. De competitie heeft als doel om jonge paarden te zien groeien door de maanden heen. Er word dus ook niet verwacht dat ze op de eerste wedstrijd alles perfect doen, ze mogen nog best groen zijn en niveau word daar ook op aangepast. 


Lijkt het je wat?
Je kan je opgeven door een mailtje te sturen naar: younghorsetrials@outlook.com 
Ontwikkelingen in veilige eventinghindernissen


In de eventing sport is het erg belangrijk dat er aan de veiligheid word gedacht. Eventing course designer en course builder Gert Boonzaaijer heeft afgelopen winter gebruikt om nieuwe verplaats bare eventinghindernissen te ontwerpen. Deze hindernissen zijn allemaal ontwikkeld en gebouwd met oog om de sport zo veilig mogelijk te maken. 

In deze verplaatsbare eventinghindernissen zit het zo genaamde MIM- stystem verwerkt. Dit is een veiligheids clip die gemonteerd wordt aan de zijkant van de hindernis en deze klapt open als er tegen aan gesprongen word. Doordat het hoogste punt wegklapt word de kans op een rotational fall aanzienlijk kleiner! 


Gert heeft dit systeem nu ook toegepast op verschillende hindernistypen. ‘’ Soms was dat best even rekenen en nadeneken om alles te laten scharnieren. Zeker als we het over de punt hebben, daar zaten namelijk nogal verschillende schuinte's in. Best even puzzelen maar in mijn hoofd moest het kunnen en dat is uiteindelijk ook gelukt!’’ aldus Gert. Hij vond het vooral belangrijk dat de voorzijde van de hindernis dicht is op het moment dat deze is geactiveerd, zodat wanneer er een paard op ligt deze niet ergens klem kan komen te zitten bij het overeind komen.

Deze nieuwe hindernissen zijn gebouwd voor de nationale en  internationale eventingwedstrijden die Gert bouwt op het terrein van Hippisch centrum de Schalm in Renswoude. Met in de hoofdrol natuurlijk de Renswoude Horse Trials die dit jaar plaats neemt op 27 t/m 31 mei. Daarnaast zullen deze hindernissen ook te zien zijn op de wedstrijden van de Dutch Open Eventing Masters in Kronenberg waar Gert ook de Cours Building op zich neemt.

Met deze mooie nieuwe ontwikkelingen in het bouwen van goede sterke naar ook zeker veilige eventinghindernissen is het wachten tot de Corona voorbij is zodat het eventing seizoen van 2020 ook echt van start kan gaan!

Voor meer informatie wat Gert allemaal maakt kijk op www.eventingequipment.nl Hieronder een filmpje van hoe de mim-clip openklapt! 


Maatregelen omtrent het corona virus 

Door het corona virus zijn ook wij helaas genoodzaakt om maatregelen te treven. Er is door de FNRS en de KNHS besloten dat er vanaf nu niet meer getraind mag worden door mensen van buiten af!  Verder blijven we open in een aangepaste maatregel om de paarden te voorzien van hun basis behoeften. Dus de pension klanten van onze stal mogen nog wel komen om de paarden de nodige verzorging en beweging te geven. Wel vragen wij onze pension klanten rekening te houden met de volgende maatregeling. 

Wij vragen je om:

- Geen extra bezoekers mee te nemen. Alleen indien strikt noodzakelijk.
- Niet in groepjes samen te komen.
- Contact te vermijden.
- Alleen voor de noodzakelijke verzorging en training op stal te blijven. 
- Draag ruiterhandschoenen om zo fysiek contact met de omgeving te beperken. 
- Neem de voorgeschreven hygiënemaatregelen in acht.

Dit geld allemaal vanaf nu tot 6 april. 
Tegen die tijd komt er een update over hoe verder. 


De nieuwe serie voor jonge eventing paarden Dutch Eventing Young Horse Trials en de bekende internationale eventingwedstrijd Renswoude Horse Trials worden live uitgezonden door Nieuws.horse Live! Organisator Gert Boonzaaijer en Ad Mulders van Nieuws.horse Live hebben daarvoor een contract ondertekend. Tevens gaat Nieuws.horse een deel van de publiciteit verzorgen.

De wedstrijden voor jonge eventingpaarden worden gehouden op 19 april, 27 mei, 4 en 5 juni en 23 augustus.  De Renswoude Horse Trials staan gepland in het weekend van 27 t/m 31 mei. Gert Boonzaaijer: “We waren al langer op zoek naar mogelijkheden voor livestream. We willen onze wedstrijden hier in Renswoude steeds professioneler organiseren en daar hoort dat ook bij. Tot nou toe was het altijd iets, qua prijs of qua mogelijkheden. Met Nieuws.horse Live hebben we alles getest en ze waren qua prijs zeer concurrerend.”

De Dutch Eventing Young Horse Trials vormen als aanlegtest een competitie voor jonge eventingpaarden. De nieuwe serie, waarvoor via Startlijsten.nl ingeschreven kan worden, past in de activiteiten om de fokkerij van eventingpaarden te stimuleren. Daar hoort de inzet van hengsten als Nearly Perfect de la Brasserie, Moreno Grove en Magic Coconut, maar ook de keuringen voor eventing-gefokte veulens èn de veiling in het najaar. De opnames via Nieuws.horse Live zijn voor de organisatie en vormen een mooie beeldbank juist in verband met het presenteren van de jonge paarden.Triple A Horsetrucks jonge eventingpaarden competitie 


Dankzij onze hoofdsponsor Triple A Horsetrucks starten wij dit jaar een competitie voor 4 en 5 jarige eventing paarden. 

Deze competitie zal gaan over 4 wedstrijden waarvan er minimaal 3 mee gereden moeten worden inclusief de finale als je mee wil doen voor de competitie. Het is ook mogelijk om een of 2 van deze wedstrijden mee te rijden maar dan niet voor de competitie. Tijdens de finale van de competitie worden de winnaars gehuldigd en de geldprijzen uitgereikt. Deze competitie word niet verreden in wedstrijd verband en is dus ook niet voor puntenregistratie. Wel is het superleerzaam voor je paard!   


Wat wordt er beoordeeld:
4 jarige  - Dressuur: (Stap, draf, galop en de aanleuning en souplesse)  
               - Springproef ( 7 sprongen 60 / 70 cm waarvan 1 dubbel op 2 gallopsprongen)
               - Cross hoogte 60 / 70 cm maximaal 1000m 
5 jarige   - Dressuur: (Stap, draf, galop en de aanleuning en souplesse) 
               - Springproef ( 7 sprongen 85 / 100 cm waarvan 1 dubbel op 1 gallopsprong)
               - Cross hoogte 80 / 90 cm maximaal 1250m 

Dit alles wordt beoordeeld door 3 onafhankelijke vak jury's. 

Voorbeeld van beoordeling: 
Dressuur
Stap:                                                             6,2 
Draf:                                                             7,8  
Galop:                                                           7,1
Houding en aanleuning:                             7,0 
Springen
Aanleg van springen:                                 7,3 
Manier springen en afzet:                          7,1
Rijbaarheid tussen de hindernissen:         6,8 
Cross
Aanleg als eventing paard:                        7,8
Gaan tussen de hindernissen:                    7,0 
Kwaliteit op de sprong in het terrein:        6,8Eventing clinic's van Janneke Boonzaaijer.

Er gaan weer eventing clinic's van start in onze buitenpiste onder leiding van Janneke Boonzaaijer.
Je kunt deze individueel inschrijven, dus je hoeft ze niet allemaal te volgen. Mag natuurlijk wel!
Opgeven doe je door een mailtje te sturen naar eventingclinicjanneke@hotmail.com met vermelding van je naam, klasse , telefoonnummer en of je met een paard of pony komt. Voor verdere informatie zie flyer.
Stem op jouw KNHS talent van het jaar.

Het is vanaf nu mogelijk om te stemmen op het KNHS talent van 2019.
We zouden het super leuk vinden als jullie Janneke hierin steunen, dus stem op haar!!

Stemmen kun je op de KNHS site, zie link hier onder.

https://www.knhs.nl/nieuws/2019/stem-nu-op-jouw-knhs-talent-van-het-jaar-2019/

Geslaagd eventing weekend tijdens SGW Renswoude

Afgelopen weekend stond SGW Renswoude weer op de planning! We hadden ongeveer 350 starts in de officiele cross, verdeeld over de klasse B t/m M en nog een 75 in de BB die aansluitend op zondag middag werd verreden. Een lekker vol progamma dus en daarom was er al een deel van de dressuur op vrijdag avond al aan de beurt. Zaterdag was het een heerlijke dag met top cross weer! Er werd gestreden in de klasse L en M. Er stond een mooie uitdagende cross met alles er op en er aan. Zondag was het de beurt aan de klasse B. Er waren maar liefst 150 deelnemers in deze rubriek en er was mooie sport. Rond de klok van 2 was de B klaar en was het tijd voor de oefencross. Nog ongeveer 75 combinaties hebben kunnen oefen over het B parcours. Er was een super sfeer deze dagen en wij hebben erg genoten! 

Wij als HC de Schalm willen onze vrijwilligers extra bedanken!! Zonder hun geen wedstrijd. Wij zijn trots op deze mensen en zijn hun erg dankbaar dat wij altijd op hun kunnen rekenen. 

Uitslagen kan je vinden op: www.sgwlive.nl

Fotograven van dit weekend zijn:
ODD Fotografie - www.oddfotografie.nl/2/gallery.aspx
Eventingphoto  - www.eventingphoto.com
Aeranijkampfotografie - www.oypo.nl/anijkampfotografie
ESVEO Fotografie - www.esveofotografie.nl


SGW Renswoude

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli organiseren wij SGW Renswoude voor de klasse B, L & M paarden. Tevens is er op zondag 7 juli aansluitend aan de klasse B een oefencross voor paarden en pony's. Het is mogelijk om dan het parcours van de B paarden te rijden maar daarnaast zullen er ook andere kleine hindernissen bij staan. De oefencross mag altijd geheel uitgereden worden en meerdere rondjes zijn mogelijk. 

Opgeven voor de oefencross kun je doen door een mail te sturen naar hcdeschalm@hotmail.com 
Opgeven SGW Renswoude zie https://www.mijnknhs.nl/  

Renswoude Horse Trials 2019!

Het ligt al weer achter ons de 10e editie van de Renswoude Horse Trials en het was weer een groot succes. Met meer dan 200 deelnemers uit veel verschillende landen. Van Bixie tot Veteranen, van jonge eventing paarden tot ervaren internationale deelnemers, alles kwam aan bod. 


We begonnen op woensdag met de 5 en 6 jarige eventingpaarden, waarvan het voor de 5 jarige het KWPN kampioenschap 5 jarige eventingpaarden was. Deze werd gewonnen door Renske Kroeze met Jolig W een Quidaro x Mermus R x Pricles xx (foto). Bij de 6 jarige ging de overwinning naar Ilonka Kluytmans met Queen Canna, een Modesto x Sydney x Ahorn. 
Op de donderdag en de vrijdag werd de dressuur van de CCI **, CCI *** en CCI **** verreden en aansluitend was er op vrijdag het springen van de kort CCI*** en CCI****.  De zaterdag was de crossdag voor alle klasses en als showprogamma mochten de allerkleinste optreden in een bixie clinic onderleiding van Hetty Roosendaal. Op zondag was het afsluitende springen van de internationale wedstrijd en werden tevens de Kampioenen bekend gemaakt van NK Junioren en Youngriders. Dit was bij de Junioren Elise Otto met Coffee IJs en bij de Youngriders Mylene Spaak met King Canna.

De veteranen begonnen op zondagmorgen met een springparcours en in de middag stond voor hen de cross op het progamma. Er gingen 50 combinaties van start die de cross verreden over het mooie aangekleede hoofdterrein van HC de Schalm. NK Kampioen van de veteranen is Rob Knoops met Etano Z.

Al met al een geslaagde 10e editie van de Renswoude Horse Trials en we zijn al weer bezig met de voorbereidingen van onze nationale SGW westrijd voor de klasse B,L,M paarden van zaterdag 6 en zondag 7 juli met op zondag 7 juli ook nog een oefencross, paarden en pony's. Tussendoor organiseren wij ook nog een springwedstrijd voor de klasse BB t/m ZZ paarden op  zaterdag 22 juni.

https://www.renswoudehorsetrials.nl/nl/home

Photo's by: www.eventingphoto.com


Wedstrijdverslag CCI4*S Sopot van Janneke (25/28-4-19)

Afgelopen weekend heeft Janneke met ACSI Campbelle WS en ACSI Champ de Tailleur deelgenomen aan een CCI4*S wedstrijd in het Poolse Sopot! 

Na een lange reis van 15 uur waren ze goed aangekomen. Op vrijdag stond de dressuur op de planning. Janneke reed ACSI Champ de tailleur als eerste en het was een mooie proef alleen in de galopswissel moest hij mesten en reageerde hij niet meer op haar been! Erg zonde want ze kreeg nu 2 keer een 1 en een 2 en ja dat kost punten. Wel waren ze zeer teverden met hoe de rest van de proef liep! Score van 33,3 strafpunten (20ste). Met ACSI Campbelle WS was Janneke heel tevreden. Ze liep heel fijn en had een score van 30,3 strafpunten (6e). 

Dag erna mochten ze crossen en dat liep echt super, beide paarden liepen simpel foutloos. Wel hadden ze allebei tijdfouten. Zondagochtend liepen ACSI Campbelle en ACSI Champ de Tailleur goed door de keuring. Zondagmiddag was het tijd voor het afsluitende springen. ACSI Champ sprong minder dan we gewend zijn van hem, 2 balken en een stop op de laatste sprong. ''Een hele domme ruiterfout'' aldus Janneke. Ik had meer moeten zitten, liet het gewoon gebeuren. Stom!! ACSI Campbelle sprong wel super goed liep alleen een aantal strafpunten op doordat ze een inschattingsfout maakte. Voor Janneke was deze dag wel teleurstellend en baalde ze enorm dat ze het niet beter afgemaakt had! ACSI Campbelle Ws was op een 15 plaats geëindigd en ACSI Champ de tailleur 27ste plaats.

Vanmorgen rond 08.30 waren ze weer veilig thuis. Al met al is ze toch tevreden en hebben ze weer een hoop geleerd! Paarden lopen weer lekker in de wei en mogen weer even bijkomen. 

De cross cursus 2019 is helemaal vol!

Graag vooraf het bedrag van €185,- overmaken naar NL73SNSB0936785268. 

*LET OP* De eerste lessen (week 15) zullen een half uur eerder beginnen i.v.m. het nog te vroeg donker worden. Vanaf week 17 de tijden zoals vermeld op de indeling. 

  

Bixie-clinic eventing

Op 1 juni a.s. organiseren we tijdens de internationale eventing wedstrijd (Renswoude Horse Trials) op de Schalm in Renswoude voor Bixie ruiters een clinic Eventing. Op deze manier kan je op een leuke manier kennis maken met de Eventing. We hebben plaats voor 20 ruiters, verdeeld in 4 groepjes van 5 kinderen. Ieder groepje krijgt een half uur les.We starten om 10.00 uur met de eerste groep.Ben je tussen de 6 en 13 jaar dan kan je samen met je pony deelnemen aan de clinic Eventing. Het is wel een voorwaarde dat je de gangen stap, draf en galop een beetje beheerst en dat je ook wel eens een sprongetje hebt gemaakt. Ouders mogen eventueel mee de ring in, om te begeleiden.Tijdens de clinic leer je onder begeleiding van Hetty Roozendaal wat Eventing inhoudt en hoe je je op een Eventingwedstrijd kan voorbereiden. Als je Eventing gaat rijden is het allerbelangrijkst dat je controle hebt over je pony. Dit gaan we oefenen. Daarnaast is het belangrijk dat je pony leert om over verschillende hindernissen heen te springen en ook leert om door water heen te gaan! Dit is een kwestie van veel oefenen en veel doen. Als alle groepjes geweest zijn is er tijd om te lunchen en kan je natuurlijk de internationale wedstrijd bekijken. Na de lunch hebben we nog een spel/wedstrijdelement waar iedereen aan mee doet. Eén team wordt de winnaar!!!!

Voldoende uitdaging? Vind je het leuk?
Kosten € 15,-  
Meld je dan aan via onderstaand e-mail adres : Bixieclinic@Renswoudehorsetrials.nl
Bellen kan ook: 06-46006146
V
ol=vol
Deelname is op eigen risico.
Voorlopige indeling crosscursus 2019

De indeling van de crosscursus 2019 is al goed gevuld! Er zijn alleen nog een paar plekken in de eerste les op maandagavond. Dit is een pony les op B niveau. Wil je je hier voor opgeven stuur dan een mailtje naar hcdeschalm@hotmail.com

*LET OP* De eerste lessen (week 15) zullen een half uur eerder beginnen i.v.m. het nog te vroeg donker worden. Vanaf week 17 de tijden zoals vermeld op de indeling.