Hippisch centrum De Schalm
Het paardensport bedrijf met oog voor de eventing!

NIEUWS

Wedstrijdverslag CCI4*S Sopot van Janneke (25/28-4-19)

Afgelopen weekend heeft Janneke met ACSI Campbelle WS en ACSI Champ de Tailleur deelgenomen aan een CCI4*S wedstrijd in het Poolse Sopot! 

Na een lange reis van 15 uur waren ze goed aangekomen. Op vrijdag stond de dressuur op de planning. Janneke reed ACSI Champ de tailleur als eerste en het was een mooie proef alleen in de galopswissel moest hij mesten en reageerde hij niet meer op haar been! Erg zonde want ze kreeg nu 2 keer een 1 en een 2 en ja dat kost punten. Wel waren ze zeer teverden met hoe de rest van de proef liep! Score van 33,3 strafpunten (20ste). Met ACSI Campbelle WS was Janneke heel tevreden. Ze liep heel fijn en had een score van 30,3 strafpunten (6e). 

Dag erna mochten ze crossen en dat liep echt super, beide paarden liepen simpel foutloos. Wel hadden ze allebei tijdfouten. Zondagochtend liepen ACSI Campbelle en ACSI Champ de Tailleur goed door de keuring. Zondagmiddag was het tijd voor het afsluitende springen. ACSI Champ sprong minder dan we gewend zijn van hem, 2 balken en een stop op de laatste sprong. ''Een hele domme ruiterfout'' aldus Janneke. Ik had meer moeten zitten, liet het gewoon gebeuren. Stom!! ACSI Campbelle sprong wel super goed liep alleen een aantal strafpunten op doordat ze een inschattingsfout maakte. Voor Janneke was deze dag wel teleurstellend en baalde ze enorm dat ze het niet beter afgemaakt had! ACSI Campbelle Ws was op een 15 plaats geëindigd en ACSI Champ de tailleur 27ste plaats.

Vanmorgen rond 08.30 waren ze weer veilig thuis. Al met al is ze toch tevreden en hebben ze weer een hoop geleerd! Paarden lopen weer lekker in de wei en mogen weer even bijkomen. 

De cross cursus 2019 is helemaal vol!

Graag vooraf het bedrag van €185,- overmaken naar NL73SNSB0936785268. 

*LET OP* De eerste lessen (week 15) zullen een half uur eerder beginnen i.v.m. het nog te vroeg donker worden. Vanaf week 17 de tijden zoals vermeld op de indeling. 

  

Bixie-clinic eventing

Op 1 juni a.s. organiseren we tijdens de internationale eventing wedstrijd (Renswoude Horse Trials) op de Schalm in Renswoude voor Bixie ruiters een clinic Eventing. Op deze manier kan je op een leuke manier kennis maken met de Eventing. We hebben plaats voor 20 ruiters, verdeeld in 4 groepjes van 5 kinderen. Ieder groepje krijgt een half uur les.We starten om 10.00 uur met de eerste groep.Ben je tussen de 6 en 13 jaar dan kan je samen met je pony deelnemen aan de clinic Eventing. Het is wel een voorwaarde dat je de gangen stap, draf en galop een beetje beheerst en dat je ook wel eens een sprongetje hebt gemaakt. Ouders mogen eventueel mee de ring in, om te begeleiden.Tijdens de clinic leer je onder begeleiding van Hetty Roozendaal wat Eventing inhoudt en hoe je je op een Eventingwedstrijd kan voorbereiden. Als je Eventing gaat rijden is het allerbelangrijkst dat je controle hebt over je pony. Dit gaan we oefenen. Daarnaast is het belangrijk dat je pony leert om over verschillende hindernissen heen te springen en ook leert om door water heen te gaan! Dit is een kwestie van veel oefenen en veel doen. Als alle groepjes geweest zijn is er tijd om te lunchen en kan je natuurlijk de internationale wedstrijd bekijken. Na de lunch hebben we nog een spel/wedstrijdelement waar iedereen aan mee doet. Eén team wordt de winnaar!!!!

Voldoende uitdaging? Vind je het leuk?
Kosten € 15,-  
Meld je dan aan via onderstaand e-mail adres : Bixieclinic@Renswoudehorsetrials.nl
Bellen kan ook: 06-46006146
V
ol=vol
Deelname is op eigen risico.
Voorlopige indeling crosscursus 2019

De indeling van de crosscursus 2019 is al goed gevuld! Er zijn alleen nog een paar plekken in de eerste les op maandagavond. Dit is een pony les op B niveau. Wil je je hier voor opgeven stuur dan een mailtje naar hcdeschalm@hotmail.com

*LET OP* De eerste lessen (week 15) zullen een half uur eerder beginnen i.v.m. het nog te vroeg donker worden. Vanaf week 17 de tijden zoals vermeld op de indeling.