Hippisch centrum De Schalm
Het paardensport bedrijf met oog voor de eventing!

Accommodatie

Terrein

HC de Schalm is in het bezit van een uniek, 4,5 hectare groot crossterrein. Het terrein bevat vele soorten hindernissen van BB tot CCI**** niveau. Alle hindernissen worden door HC de Schalm zelf gemaakt waardoor er steeds nieuwe hindernissen van topkwaliteit bijkomen. Je raakt dus nooit uitgekeken! De galoppeerbaan van 1 km is uitermate geschikt voor de galop- en conditietrainingen. De bodem is van hoge kwaliteit en zorgt ervoor dat het crossterrein het hele jaar te gebruiken is! Het is naast de crosslessen mogelijk zelfstandig gebruik te maken van het crossterrein. Ook verenigingen en groepen zijn welkom.

De buitenbak van 30 bij 60 meter en de grote springtuin van 75 bij 55 meter hebben een uitstekende eb en vloed bodem. Deze veerkrachtige bodem is ideaal voor dressuur en springen en zijn het hele jaar te gebruiken. In de springtuin staan een groot aantal hindernissen opgesteld, voor alle niveaus. Dit zorgt voor optimale trainingsomstandigheden. Bij slecht weer kan er gebruik gemaakt worden van de 45 bij 22 meter binnenbak. In de binnenbak staan hinderissen die regelmatig verzet worden, hetgeen zorgt voor een goede variatie in trainingsmogelijkheden. 

De Terreinvergoeding bedraagt €15,- 
De bakvergoeding bedraagt €10,-
Indien u geruik wilt maken van ons terrein, stuurt u een mailtje naar hcdeschalm@hotmail.com


Pensionstalling

De pensionstalling op HC de Schalm staat borg voor een paardvriendelijke manier van paarden houden. Belangrijke punten daarbij zijn: voldoende beweging, stalhygiëne, professionele verzorging en frisse lucht. De paarden staan in ruime, lichte stallen die dagelijks uitgemest worden. Zowel ruwvoer als krachtvoer wordt met zorg geselecteerd waarbij wordt gelet op kwaliteit en hoeveelheid voor elk individueel paard.

Op HC de Schalm is er jarenlange ervaring in het houden van paarden. Hierdoor hebben wij de beste leefomgeving voor het paard kunnen realiseren.  

Indien het weer het toelaat staan de paarden dagelijks in kleine groepjes buiten in de wei. Anders gaan ze in de ruime paddock en/of de stapmolen, om de nodige beweging te hebben.

Alle faciliteiten, de buitenbak, de grote springtuin en het crossterrein staan tot uw beschikking. Bij slecht weer kan er gebruik gemaakt worden van de ruime binnenbak (45 bij 22 meter). Hier staan hinderissen die wekelijks verzet worden wat zorgt voor een goede variatie in trainen. Ideaal is dat de binnenbak droog te bereiken is vanuit de stallen. 

Indien u geen tijd heeft om uw paard te rijden, kan ons team dat voor u verzorgen.

Altijd alles in goed overleg, flexibiliteit staat bij ons hoog in het vaandel.

Heeft u vragen over de pensionstaling? Neem dan gerust contact met ons op via ons emailadres: hcdeschalm@hotmail.com